Wat is webhosting ? Print

  • 405

Wat is webhosting nou eigenlijk ?
voor vele mensen is het vanzelfsprekend dat er websites bestaan en dat u in uw adresbalk site.nl kunt invoeren maar eigenlijk komt hier nog aardig wat bij kijken.

Iedere website draait eigenlijk op een gedeeltelijke schijfruimte(harddisk) vrijwel op een server(computer), deze servers zijn 24/7 verbonden met het internet in een groot gebouw met het snelste internet en de beste beveiliging die u maar kunt bedenken, de reden om dit in een apart gebouw te plaatsen is omdat als deze servers onbereikbaar worden vele websites het ook niet meer doen, hierdoor wordt er in het gebouw (een Datacenter) veel rekening gehouden met de continuïteit van deze (web)servers denk hierbij aan: dubbel uitgevoerde stroomaansluitingen zodat als er 1 stroomkanaal wegvalt een andere het overneemt. Hierdoor blijven de servers ondanks een stroomstoring gewoon online maar ook innovatieve koeling zodat de servers niet oververhit raken of uitvallen.

Indien u dus een eigen website wilt zult u webhosting moeten afnemen na het bestelproces zullen wij op onze servers(computers) ruimte beschikbaar stellen zodat u uw website erop kunt zetten, iedere website heeft namelijk HTML of PHP bestanden dit zijn tekstbestanden die kunnen communiceren met onze webserver en hierdoor statische pagina`s aan bezoekers kunnen serveren.
Vaak worden hier CMS systemen voor gebruikt hiermee kunt u zonder al teveel kennis toch een eigen website beheren of bouwen.

U heeft een Domeinnaam nodig voor uw website (Webhosting).
Nu heeft u dus Webhosting(eigen schijfruimte voor uw website) maar als u het hierbij zou laten zou uw website enkel via een internetadres bereikbaar zijn, bijvoorbeeld:  1.2.2.2
Hiervoor kunt u bij een ons een naam huren met een toevoeging erachter (een extensie) voor een bedrag per jaar huurt u dan bijvoorbeeld:  website.nl.
wij zorgen er dan voor dat uw internetadres 1.2.2.2 gekoppeld wordt aan website.nl en u dus wereldwijd bereikbaar bent via uw eigen persoonlijke internetadres!

U kunt ook E-mailen via met Webhosting
Uiteraard als u uw eigen webhosting en uw domeinnaam heeft: website.nl wilt u natuurlijk op uw visitekaartje goed voor de dag komen, en wilt u vrijwel zeker uw eigen e-mail adres:  [email protected]
Dit zit standaard inbegrepen bij Webhosting (hoort er ook beetje bij) hiermee kunt u e-mail versturen en ontvangen via onze Servers(computers) u kunt dus uw schijfruimte(webhosting) zowel gebruiken voor uw website als uw e-mail(s).

Wij hopen dat u nu een beetje begrijpt waarom u webhosting nodig heeft voor uw eigen website.

Was dit antwoord nuttig?

« Terug