Mysql Tuner installeren Print

• 479

NOTE: u dient eerst MySQL 24 uur te laten draaien voordat u dit script gebruikt!
mySQLTuner is een programma geschreven in Perl waarmee je je MySQL configuratie kan nalopen en op aanwijzing kan wijzigen voor betere prestaties.

Screenshot van MySQL Tuner:

1. Downloaden van MySQL Tuner naar uw VPS:

wget http://raw.githubusercontent.com/major/MySQLTuner-perl/master/mysqltuner.pl

2. Uitvoer rechten geven aan bestand:
chmod +x mysqltuner.pl

3. MySQL Tuner uitvoeren:
 ./mysqltuner.pl

U moet hierna ook uw database en wachtwoord invoeren. Indien u Directadmin heeft kunt u deze command gebruiken:
 ./mysqltuner.pl --user da_admin --pass `grep passwd= /usr/local/directadmin/conf/mysql.conf | cut -d\= -f2`

4. Aanpassingen maken in MySQL instellingen:
 nano /etc/mysql/my.cnf

Indien Directadmin:
 nano /etc/my.cnf

5. Na uw aanpassingen MySQL herstarten.
 service mysqld restart