SSL Certificaat installeren Directadmin Print

• 0

Hoe installeer je een SSL op Directadmin ?

Een website is standaard bereikbaar via http:// dit is onveilig en zeker als je gegevens verwerkt is een https:// (SSL slotje) verplicht, het is dus raadzaam om een SSL certificaat te installeren op je webhosting (directadmin controlpaneel)

Verschillende SSL certificaten

Uiteraard dien je eerst een keuze te maken welke SSL certificaat je wilt op je website er zijn drie verschillende ssl certificaten:

• Domein validatie (standaard)
  • Orginisatie validatie (bedrijfsnaam in je ssl certificaat)
  • Uitgebreide validatie (met groen slotje)

Een SSL certificaat dien je te kopen en de kosten zijn ongeveer tussen de €10 tot €150 per jaar, er is echter nog een gratis oplossing Lets Encrypt dit zit vaak in elk Directadmin controlpaneel ingebouwd waardoor je in slechts 2 klikken een eigen SSL certificaat kan hebben voor jouw website.

Voordelen van een Directadmin SSL certificaat

Dankzij een SSL certificaat kom je hoger in zoekmachines als google & bing en ook geeft je website meer betrouwbaarheid naar je bezoekers toe, daarnaast een SSL certificaat verplicht voor webshops.

LetsEncrypt installeren via Directadmin

Log eerst in bij Directadmin en volg de stappen in de video, het kan enkele minuten duren voordat je SSL certificaat actief is. https://youtu.be/l_-SVeBFKf4

Toch liever een betaalde SSL certificaat ?

Hostingwalk bied ook Sectigo SSL Certificaten aan tegen een scherpe prijs inclusief gratis installatieservice,