Is mijn website online? Print

• 0

Is Mijn website offline?

Check of je website echt offline is, er kunnen erg veel redenen zijn waarom je jouw website niet kan bereiken, we lopen graag alle stappen met je door om te kijken waarom jouw website offline is.

1. Je hebt geen internet

Wellicht is niet de website offline, maar jouw internetverbinding, om dit te controleren kun je kijken of je wel andere website kan bezoeken. Kijk bij Instellingen of je WIFI of internetverbinding het wel goed.

2. Je website is om administratieve redenen geblokkeerd.

Nadat je regelmatig niet je abbonement van je hostingpakket betaald, kan een maatregel zijn om jouw hostingpakket tijdelijk te blokkeren, hierdoor kun je niet meer bij website (ook vaak niet bij je e-mail) enigste oplossing is je openstaande facturen te betalen, en te vragen of je diensten gedeblokkeerd kunnen worden (bij Hostingwalk gaat dit automatisch).

3. Je gebruikt andere DNS records of Naamservers

Bij ieder webhosting pakket heb je een IP adres of naamserver welke je dient op te geven bij jouw domeinnaam om te zorgen dat je webhostingpakket gelinkt is aan jouw domeinnaam.

Mocht je net een DNS wijziging hebben uitgevoerd, dan kan het enkele uren duren voordat deze wijziging wereldwijd is doorgevoerd.

4. Je krijgt een blanco scherm of browser fout

Het hoeft niet altijd dat de website volledig offline is, vaak kan het ook dat je een witte pagina krijgt of browser fout, dit komt meestal omdat er fout zit in je CMS systeem (bijvoorbeeld WordPress) of een fout in je .htaccess bestand, neem daarom hiervoor contact op met je programmeur of eventueel voor extra informatie met je hostingbedrijf.

De server van je website is offline

Mocht je alle 4 stappen hebben doorlopen en doet je website het nog niet ? dan is het vrijwel zeker dat de server van je webhosting onbereikbaar is en hierdoor geen bestanden kan serveren van jouw website.

Bij een website/server die onbereikbaar is is het raadzaam om zo snel mogelijk met het hostingbedrijf contact op te nemen, zodat zij dit verder kunnen onderzoeken en zorgen dat je websites weer bereikbaar worden.

Controleer altijd eerst zelf of jouw website offline is.