Domeinnaam verzinnen Print

  • 0

Een goede domeinnaam verzinnen hoe doe je dat?

Momenteel zijn er meer dan 1 miljoen .nl domeinnamen geregistreerd, domeinnamen als auto.nl kapperszaak.nl en zelfs verhuisbedrijf.nl zijn allemaal vaak al bezet, je zult dus creatiever een domeinnaam moeten verzinnen wil je de kans hebben dat deze bestaat.

Om je te helpen om een geschikte domeinnaam voor jouw bedrijf of idee te vinden hebben we hier 5 tips neergezet die jou helpen met het perfecte domeinnaam te verzinnen.

1. Kies een andere domeinnaam extensie

Mocht je een kapperszaak hebben en kapperszaak.nl is bezet dan zou je ook in plaats van een .nl domeinnaam ook nog kunnen kiezen voor een: .com , .nu , .net vele websites zijn ook goed bezocht met deze domeinnaam extensies het maakt dus niet uit als je geen .nl extensie meer hebt.

Sinds kort heb je ook vele nieuwe domeinnaam extensies beschikbaar zoals: .marketing , .menu , .photos en honderd andere kijk voor de volledige lijst op https://www.hostingwalk.com/domeinnamen vaak zijn bij deze nieuwe extensies wel meerdere namen nog vrij om te registreren

2. Eigen bedrijfsnaam verzinnen

Mocht je nog geen bedrijfsnaam hebben dan zou je het beste een woord of zin kunnen bedenken welke nog niet bestaat, vaak zijn creatieve nog niet bestaande woorden wel vrij zoals Xentivo.nl (vrij op moment van schrijven) uiteraard kun je ook een algemene bedrijfsnaam kiezen zoals Wegenbouw Amsterdam of Kapperszaak Hilversum.

3. Je eigen naam als ZZP`er

Stel je bent een schilder en werkt alleen, dan is het leuk om een mooie bedrijfsnaam te hebben, maar veel klanten vinden persoonlijkheid ook een plus punt je eigen naam met een mooi logo is dus niets mis mee.

4. Combineer verschillende woorden

Stel je hebt een schildersbedrijf en werkt door heel Nederland, dan zou je woorden kunnen combineren dus bijvoorbeeld: SchildersNederland.nl vaak als je 2 woorden kiest vergroot je de kans dat deze domeinnaam vrij is, ook kun je een algemeen woord toevoegen HostingWalk bestaat bijvoorbeeld ook uit twee woorden die niet met elkaar te maken hebben.

5. Een domeinnaam kopen via een domeinveiling

Mocht je toch een mooie en korte domeinnaam willen hebben, dan zou je ook een domeinnaam die bezet is kunnen kopen vaak worden waardevolle domeinnamen die niet worden gebruikt aangeboden op domeinveilingen sites zoals https://sedo.com/search/?language=nlHostingwalk wenst je veel succes met het vinden van jouw domeinnaam,


Was dit antwoord nuttig?

« Terug