Directadmin DNS CNAME record aanmaken Print

• 0

Uitleg wat is een CNAME record is en hoe je deze kunt aanmaken

Een CNAME record is een DNS record, met een CNAME record kun je verwijzingen maken naar een andere website, CNAME staat voor Canonical Name record vaak wordt een CNAME gebruikt om een multi-site op te zetten of te koppelen aan een externe software waarbij je toch je eigen domeinnaam kan gebruiken zonder zelf deze software lokaal te hosten.

CNAME record aanmaken in Directadmin

Hoe ziet een CNAME record eruit

Het juiste formaat voor een CNAME record is:

sub.domain.com.   CNAME anothersite.com.