G Suite SMTP relay service Print

• 0

Wat is G Suite SMTP relay service ?

G Suite SMTP relay is zoals de naam het al zegt een SMTP mail relay service, het is dus mogelijk om daarmee berichten te versturen

Het is dus mogelijk om met je E-mailprogramma of mail server (bijvoorbeeld exim/dovecot/postfix) de verzonden e-mails te laten retouren via de Gmail server van Google, deze filteren uitgaande mail automatisch op spam en virussen, en zorgen dat je e-mails in de postvak komen van de ontvangen.

G Suite SMTP-relayservice instellen op Directadmin

Het is dus mogelijk om al het uitgaande mailverkeer van Directadmin (exim) te laten verlopen via G Suite SMTP Relay, hierzijn enkele aanpassingen nodig in zowel G Suite Admin als in de Exim configuratie zelf.

1. Toegestaande afzenders instellen

Als eerst zetten we de toegestaande afzenders op alle adressen, zodat elk domeinnaam van G Suite SMTP Relay gebruik kan maken.

2. Exim-configuratie aanpassen

Voeg de volgende regels toe aan je configuratie. Voeg toe na de volgende regel begin routers

send_via_gmail:
driver = manualroute
domains = ! +local_domains
transport = gmail_smtp
route_list = * smtp-relay.gmail.com
sub.domain.com.   CNAME anothersite.com.

Voeg toe na de volgende regel begin transports

gmail_smtp:
   driver = smtp
   port = 587
   hosts_require_auth = $host_address
   hosts_require_tls = $host_address

Voeg toe na de volgende regel begin authenticators

gmail_login:
   driver = plaintext
   public_name = LOGIN
   client_send = : naam@bedrijf.com : password