Een snellere WordPress website Print

• 0

Wij leggen je uit hoe je een snellere wordpress website kan krijgen

Wellicht heb je een wordpress website maar laden de pagina`s of artikelen niet snel genoeg, onderzoek heeft aangetoond dat iedere website die 1 seconde langer laad bezoekers zal mislopen, het is daarom belangrijk om je wordpress website te optimaliseren om hem sneller te maken.

Het is daarnaast belangrijk om een snelle wordpress website te hebben, Google en andere zoekmachines controleren dit namelijk en voor je zoekmachine vindbaarheid (SEO) zal dit zeker een betere positie opleveren in zoekmachines.

Zorg eerst dat je al je plugins en wordpress hebt geupdate.

Vele WordPress Plugins en de WordPress Core zelf brengen regelmatig updates uit vaak is dit voor nieuwe functies, maar regelmatig brengen ze ook updates uit die de performance verbeteren van hun plugin, dit zal ook automatisch jouw website sneller maken.

Los van de snelheidswinst de het updaten van je wordpress plugins oplevert, maakt het ook jouw wordpress website veiliger, want een snelle wordpress website die is gehackt daar heeft niemand wat aan, doen dus!

Als je een Webhosting provider hebt die Installatron of Softaculous ondersteund, kunt je via daar inschakelen dat je WordPress automatisch wilt updaten, dit scheelt veel tijd in het updaten van je wordpress website.

Kijken of je WordPress Plugins kan uitschakelen

Gemiddeld heeft een WordPress website wel 5-10+ WordPress Plugins elke plugin zorgt er voor dat je website minder snel laad, omdat bij ieder bezoek vaak een deel of de gehele plugin geladen moet worden, het is daarom verstandig om zorgvuldig te kijken of er WordPress Plugins die je niet meer gebruikt, en kan uitschakelen en als je van plan bent niet meer te gebruiken gewoon te verwijderen.

Zoek de juiste WordPress Hosting

Een WordPress website valt en staat bij het uitzoeken van een webhostingbedrijf dat geoptimaliseerde webhosting bied voor WordPress, vraag tijdens je onderzoek hoeveel CPU en RAM geheugen je kunt gebruiken, en welke limieten de webhosting pakketten hebben.

Vraag ook of er gebruik gemaakt kan worden zoals REDIS, OPCACHE, VARNISH (hier gaan we later nog verder op in)

WordPress Caching Plugin

Het belangrijkste voor een snelle wordpress website is het inschakelen van een WordPress Caching Plugin, hierbij maakt je een kopie van de elementen op je website, vaak worden deze opgeslagen in een bestand of het geheugen, waardoor je website direct op te vragen zijn voor je bezoekers.

Er zijn tientallen goede WordPress Caching plugins, kijk bij je zoektoch naar de beste WordPress Caching altijd of ze REDIS of VARNISH ondersteunen (mits je dit kan gebruiken via je webhoster) wij hebben persoonlijk geen voorkeur voor de beste WordPress Caching Plugin maar geven graag 3 voorbeelden van goede WordPress Caching Plugin.

WP Rocket: een betaalde WordPress Caching Plugin maar wel simpel gebruik, en snel resultaat.
voor meer info: /wp-rocket.me
WP Super Cache een gratis & opensource WordPress Caching Plugin, met 2 miljoen installaties.
voor meer info: wordpress.org/plugins/wp-super-cache/
Cache Enabler een opensource WordPress Caching Plugin van KeyCDN en vrij eenvoudig.
voor meer info: wordpress.org/plugins/cache-enabler/

Activeer Lazy Load op je WordPress Website

Een grote kans dat jouw WordPress Website voor het grootste deel bestaat uit afbeeldingen, bij ieder bezoek worden eerst alle afbeeldingen geladen voordat je de website kunt zien, zonde als je lange pagina`s hebt die vaak de meeste mensen niet lezen en dus onnodig afbeeldingen worden geladen.

Dankzij Lazy Load kun je dit voorkomen deze methode laad alleen de afbeeldingen die zichtbaar op het beeldscherm zijn, de afbeeldingen daaronder worden pas geladen als de bezoekers naar beneden scrollt op je website.

Mocht je dit willen activeren dan kun je hiervoor de volgende plugin installeren:
wordpress.org/plugins/bj-lazy-load/

Hoe je erachter komt of je een snelle WordPress Website hebt

Natuurlijk vraag je na deze maatregelen af of je website echt sneller is geworden, dit kun je het beste testen met online tools die een website snelheidstest aanbieden zoals:
https://tools.pingdom.com

developers.google.com/speed/pagespeed/insights/?hl=nl

Vragen over een snellere wordpress website ?

Mocht je nog vragen hebben over het optimaliseren van jouw wordpress website, neem gerust contact met ons op en wij kijken graag of wij jouw extra advies kunnen geven voor optimalisatie van jouw wordpress website.