Hoe verander ik SSH Port ? Print

• 482

Hackers hebben het steeds vaker voorzien op digitale systemen daaronder valt ook uw VPS of Dedicated server.
Het is dus raadzaam om uw SSH Port te veranderen naar een cijfer dat moeilijker te raden is dan standaard Port 22.

Wij raden aan eerst Nano te installeren dit is eenvoudige text editor.
yum install nano
Nadat dat is geinstalleerd kunnen we de SSH Configuratie bestand aanpassen:
nano /etc/ssh/sshd_config
U ziet dan uw bestand en bovenaan ziet u staan:
#Port 22
Als eerst haalt u de # weg u kunt nu de 22 vervangen door andere port tussen de 49152 and 65535 U bent nu klaar met het veranderen van uw bestand. Typ nu CTRL + X en typ y als wordt gevraagd of u de wijzigingen wilt doorvoeren. U moet nu nog SSH herstarten om de wijzigingen permanent te maken:
service sshd restart